MAIN-HEADER
Navigacija
Prisijungę Vartotojai
Prisijungę Svečiai: 20

Prisijungę Nariai: 0

Iš Viso Narių: 14,768
Naujausias Narys: Edse
Peržiūrėti temą
Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
legius400 žaidimų kampelis
legius400
#1 Spausdinti pranešimus
parašyta 23-11-2015 14:53
Vartotojo avataras

Expertas


Pranešimai: 155
Įstojo: 24.10.12

Gal kiek sentimentaliai aš čia, tiesiog leidau mintims laisvai tekėti. Neteiskit.

Aprašyti savo „geiminimo“ istoriją man beveik prilygsta gyvenimo istorijos aprašymui, nes ji prasidėjo kai dar buvau visiškai mažas pyplys. Tėvas pasakojo, kad vienintelis veiksmingas būdas mane pamaitinti būdavo įjungus Diablo, pasodinus mane prie monitoriaus, bandyti įkišti košės šaukštą man į burną kai tik prasižioju iš nuostabos. :)
Tad tokie ir buvo pano pirmi žaidimai: pirmos Diablo dalys, Might & Magic, Heroes of M&M ir panašūs to dešimtmečio kūriniai. Nors pats dar nubuvau pajėgus savomis jėgomis jų pereiti, ištikimai sėdėdavau šalia tėvo ir stebėdavau, kaip jis ten velnius kapoja. Dar ir dabar tie žaidimai man labai brangūs, kartas nuo karto juos įsijungiu...
Na, o rimčiau pats geiminti pradėjau žaidimu The Simpsons Hit & Run. Dar prisimenu, kai pirmą kartą pamačiau tą žaidimą... taip jo užsinorėjau, kad toliausiai iki pat Vilniaus beldžiausi, kad jį nusipirkčiau :D . Dar po keleto metų namuose atsirado toks stebuklingas daiktas - internetas. Va tada tai prasidėjo. Lošdavau Diablo 2 LoD battle.net'e nonstop. Atsižaidęs Diablo, nusprendžiau pabandyti ką nors parsisiųsti, bet kadangi piratuoti dar nemokėjau, angliškai neįkirtau, tai įsitraukiau į nemokamus mmorpg. Svarbiausia - į ne itin kokybiškus, pvz. Rappelz, 9 Dragons ir t.t. Vėliau perėjau prie Warcraft 3. Keik nusenus mano kompiuteriui, žaidimai pradėjo prastai veikti, bet tada, atradau YouTube. Pradėjau žiūrėti įvairius let's play'jus.
Vieną kartą, tėvas namo parvežė naują kompiuterį. Tuo metu jis buvo tiesiog žvėris: 4gb ram'ų, Windows XP :D . Tada pradėjau suprasti, ką iš tikrųjų reiškia geiminimas. Pagaliau galėjau žaisti veiksmo kupinus žaidimus su „geromis“ grafikomis, kaip pvz. pirmoji Fable dalis. Atradau, kad kartu su Windows'ais buvo įrašyta programa „Windows movie maker“. Tai buvo amžiaus atradimas. Dar buvau gan mažas, bet jau pramokau kurti video, atradau vieną iš savo hobių. Aiškų, sukurtas turinys tada dar buvo ne pats geriausias, bet YouTubėje taip pat neegzistavo žodis „kokybė“.
Įsivedūs spartesnį internetą ir pramokus angliškai, jau galėjau susisiekti su kitais geimeriais visame pasaulyje, sulaukti iš jų rekomendacijų, kokie žaidimai yra tikrai verti dėmėsio. Pradėjau žaisti jau rimto kalibro žaidimus, kaip Assassin's Creed, Fallout, The Elder Scrolls, Borderlands... Taip ir kiurksodavau prie margojo ekrano tik grįžęs iš mokyklos.
O tada įvyko lūžis. Atsibodo tuščiai pačiam vienam leisti laiką. Sukaupiau visą drąsą, sujungiau dvi savo aistras ir pradėjau pats kurti žaidimų video YouTube portale, dalintis savo balsu ir idėjomis su žmonėmis, kurių gyvenime net matęs nesu. Kartais dar abejoju, ar tai buvo tikrai geras spendimas, bet tas jausmas, kai kažkas kitame šalies gale apie tave gerai atsiliepia - nepakartojamas. Atrodo, lyg viskas kaip pačioje pradžioje, kai akis išsprogdinęs stebėdavau, kaip tėvas ginasi nuo orkų, tik dabar aš pats esu jo vietoje, o šalia manęs - bendraminčiai žiūrovai.
Atrodo, kad žaidimai gali mane galų gale privesti mane prie kažkokios karjeros, nes tiek laiko prasėdėjęs prie kompiuterio, montuodamas tuos ne itin prasmingus filmukus pramokau dizaino, darbo Photoshop'u, Sony Vegas'u... Galų gale ir patį kompiuterį jau laisvai surinkčiau. Jei ne žaidimai, mano gyvenimas turbūt dar pat vaikystėje būtų pasisukęs visiškai kita linkme, bet aš esu patenkintas, ir dar tikrai nesiruošiu nustoti geiminti.
The Ende.
Redagavo legius400 30-09-2018 11:31
 
Siųsti privačią žinutę
legius400
#2 Spausdinti pranešimus
parašyta 30-09-2018 11:31
Vartotojo avataras

Expertas


Pranešimai: 155
Įstojo: 24.10.12

-----

Uff... Nuo pirmo post'o jau nevieni metai prabėgę it per tą laiką nemažai kas pasikeitę.
Su laiku spėjau visko prisižiūrėti it prisižaisti, pradėjo labiau traukti mažesnio biudžeto indie ar tiesiog seni ir visų užmiršti projektai, kurie bando padaryti kažką neįprasto, nes AAA klasės žaidimai vis labiau panašėja į pliką komerciją be jokios fantazijos. O lenkiu šita įžanga prie vienos kompanijos, kurios žaidimai man paliko neišdildomą įspūdį - Ice-Pick Lodge. Ši nedidelė rusų komanda jau virš 10 metų kuria labai inovatyvius žaidimus, kurie tiesą sakant labiau panašėja į meno kūrinius, nei žaidimus: juose slypi daug gilių idėjų ir prasmių, vaizdai ir garsai tiesiog nuostabūs, o patys žaidimai nesuteikia daug malonumo, netgi atvirkščiai, nuolat baudžia žaidėją, jam aktyviai meluoja, neretai ir netvarkingi žaidimo varikliukai pakiša koją, taigi išlieka tik stipriausi, kurie pagauna kampą ir nori pilnai išnagrinėti netradicines Ice-Pick Lodge žaidimu istorijas.
Šį mėnesį pagaliau gavau nagus prikišti prie jų naujausio projekto Pathologic 2 alpha versijos. Nors skaičius 2 skamba, lyg tai būtų tęsinys pirmojo žaidimo, tai iš ties yra nuo nulio perkurtas tas pats žaidimas, visiškai kitu varikliuku, papildytas naujais siužeto vingiais ir t.t., tad net Pathologic veteranui beveik viskas nauja. Pats Pathologic žaidimas yra apie itin keistą miestą rytinėje Rusijos dalyje, stepėse, kurį užklupo paranormalus maras. Žaidėjas yra gydytojas, kurio užduotis tą marą įveikti, bet greitai paaiškėja, kad tokia užduotis nėra lengva ar didvyriška, tenka neretai laužyti įstatymus ir savo paties moralines normas vien tam, kad dar kelias valandas nepadvėstum iš bado ar surinktum dar porą rublių vaistams. Patikėkit, tai nėra smagu, bet visas tas reikalas velniškai intriguojantis. O perėjus žaidimą vieną kartą lieka jausmas, kad vis tiek sunku suvokti, kas ką tik įvyko, taip yra todėl, kad norint suprasti viską, na... beveik viską, žaidimą reikią pereiti 3 kartus su kiekvienu iš 3 gydytojų. Gal žaisti tą patį žaidimą 3 kartus skamba kiek nuobodokai, bet taip visai nėra, nes kiekvienas veikėjas turi visiškai skirtingas istorijas ir užduotis. Iš savo perspektyvos jie viską mato kitaip, tai priveda prie visai kitokio požiūrio į miesto gyventojus, keistas stepių tradicijas ir mieste vykstančius paranormalius reiškinius.
Gal šitam kartui čia ir baigsiu, nes apie Pathologic teorijas ir analizes kurti galima valandų valandas, ir tai tik vienas IPL projektas.
Laukiu nesulaukiu, kada pasirodys pilna Pathologic 2 versija.
 
Siųsti privačią žinutę
peršokti į forumą:
Panašios temos
Tema Forumas Ats. Naujausia žinutė
Žaidimų dalybos ULTRA! Žaidimų diskusijos 18 28-03-2024 18:59
Screenshot'ai/nuotraukos iš žaidimų Žaidimų diskusijos 139 02-12-2021 10:18
Dėl PS4 žaidimų Žaidimų diskusijos 6 28-04-2021 11:56
Žaidimų dalybos Žaidimų diskusijos 166 29-03-2021 21:12
Pasiūlykite žaidimų Apie viską 3 07-05-2020 21:49
Prisijungti


Dar ne narys?
Registruotis.


Šaukykla
Kad rašytum, turi prisijungti..

avatar
21/03/2024 15:12
Visi dalinami žaidimai yra legalūs steam platformai. Kas pirmas tas ir pasiima. O dėl konkursų tai jų bus. Gal net rytoj kokį paleisiu.

avatar
21/03/2024 15:03
Tos žaidimų dalybos yra nesąmonė. Tie raktai yra arba fake arba kažkoks botas sėdi ir pasiima. Konkursas, loterija ar kažkas tokio yra žymiai geriau. Niekada nesuprasiu tokių random dalybų. Sorry

avatar
17/03/2024 20:35
Čia svetainėje nuo šiol žaidimai bus dalinami kiekvieną dieną.

avatar
07/03/2024 01:55
Sveiki, velniai, kokios forumo temos populiariausios čia? Apie viską tik sita? Kad šviežios būtų

avatar
04/03/2024 20:07
Ką manot apie Žaidimų dalybos ULTRA!?

avatar
01/03/2024 00:59
zjbs nieks neduoda

avatar
28/02/2024 12:48
yo, sveiki biciuliai, gal pasidalintu kas dvejais linkomanijos pakvietimais? noriu nelegaliai paziureti lietuviska turiny haha

avatar
22/02/2024 20:05
myliu jumis visus

avatar
15/02/2024 12:22
Ačiū, pasiėmiau

avatar
10/02/2024 17:11
Dovanoju WWE 2K Battlegrounds + WWE 2K BATTLEGROUNDS - Ultimate Brawlers Pass: H9R82-TC89T-H482P + GIFW0-ZCALH-J6GYR

Skaitliukas:

MAIN-FOOTER
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under >GNU Affero GPL v3.

FS22 Maps fs22 mods ket bilietai esta GTA6 Mods Farming Simulator 22 Mods ETS 2 mods ETS2 mods Farming Simulator 2019 Mods FS22 mods FS 22 mods Farming Simulator 22 mods
Euro truck simulator 2 mods American truck simulator mods American Truck Simulator Mod FS22 PC Mods FS22 Mod Cities Skylines 2 mods Original CS 1.6 Game Setup Files, CS 1.6 Download, free cs 1.6 install
Cities Skylines 2 Mods American Truck Simulator Mods Sims 4 Mods FS22 Mods GTA 5 Mods CS 1.6 Original download, CS 1.6 download