MAIN-HEADER
Navigacija
Prisijungę Vartotojai
Prisijungę Svečiai: 4

Prisijungę Nariai: 0

Iš Viso Narių: 14,772
Naujausias Narys: vantagames
Cold Zero apžvalga


„Cold Zero“ yra sukurtas lenkų kompanijos „Drago Entertainment“ (leidėjas „JoWood“) ir išleistas 2003 metais. Tuo metu tai buvo išskirtinis projektas, nes apjungė tris skirtingus žanrus: strategija, vaidmenų (RPG) ir šaudyklė. „Cold Zero“ panašus į Commandos, Jagged Alliance serijas, bet tuo pačiu nėra toks sudėtingas ir atleidžiantis žaidėjo klaidas. Deja, bet kritikų nėra labai teigiamai įvertintas ir nesulaukė kultinio pasisekimo.



Žaidimo istorija nėra sudėtinga ir tikrai kiekvienam lengvai įkandama. Mūsų valdomas veikėjas John McAffrey (kaip parodoma įžanginiame video intarpe) netyčia nušauna įkaitą ir to pasakoje pašalinamas iš S.W.A.T. būrio, kuriame tarnavo. Tad jis nusprendžia įsteigi nuosavą verslą, atlikti vieną kitą nesvarbų darbelį už pinigus (vienu žodžiu - samdinys), pirmas darbelis nusisekė, bet tuo pačiu patraukė vietinio mafijozo Don dėmesį, kuriam teks vykdyti tolimesnes misijas ir išsiaiškinti iš kur atkeliavo naujos rūšies narkotikai pavadinimu „Cold Zero“.



Įgarsinę aktoriai padirbėjo pusėtinai, kai kurių priešų kartojami sakiniai įgrysta ne juokais, bet tas pasikaito labai retai. Žaidime dialogų ne per daugiausia, tik viskas ką reikia žinoti apie sekančią užduotį. Pasitaiko vienas kitas pajuokavimas, bet ne dėl to „Cold Zero“ vertas dėmesio.



„Cold Zero“ gameplay‘us yra įdomiausia žaidimo dalis. Vaizdas matomas iš trečio asmens, visai kaip per visiems gerai žinomą Diablo, valdymas irgi tokio pat principo – John‘ą valdome pelyte. Interfeisas išdėstytas patogiai, viskas yra „po ranka“, yra galimybė pasirinkti eisenos tipą(sėlinimas, atsargus ėjimas, paprasta eisena ir bėgimas), lengvas ginklų išsirinkimas bei jų modifikavimas (duslintuvo pritvirtinimas ir panašiai). Galima išsirinkti skirtingus kamufliažus – džiunglių, dykumos ir kitus, bet jie nėra tokie efektyvūs besislapstant kaip norėtųsi. Kiekvieno nukauto priešo inventoriuje galima rasti tiek įvairių ginklų, šaudmenų tiek brangenybių, kurias kaip ir visa kita galima parduoti, o už gautus pinigus įsigyti naujų „žaisliukų“, pakartosiu – visai kaip per Diablo.



Kalbant apie ginklus, tai jų pasirinkimas milžiniškas, nuo šaltųjų iki sunkiojo kulkosvaidžio - ginklomanai pasijus kaip maži vaikai atsidūrę saldainiu parduotuvėje. Kiekvienas ginklų tipas turi skirtingus atributus, tad kiekviena iš jų reikės naudoti pagal susidariusią situaciją. Tiesa, pasitaiko gan absurdiškų situacijų, kai keičiant apkabą susidaro beveik to pačio stiprumo garsas (pagal žaidimo garso matuoklį) kaip ir šaudant iš silpnesnių šaunamųjų ginklų, dėl ko pakliūnama į keblias situacijas visiškai netikėtais momentais.
Kam nuobodu visus iš eilės taškyti, visada gali pasirinkti būdą įvykdyti misijas sėlinimo režimų, kas nebus labai lengva bet tokiu būdu galima uždirbti nemažai patirties taškų, kurie į žaidimo pabaigą tikrai pravers.
Priedanga per ne lyg pasitikėti negalima, nes dalis jos yra sugriaunama nuo intensyvios ugnies.
Priešų dirbtinis intelektas vertas pagyrų, nes jie patruliuoją po nemažą dalį žaidimo žemėlapio, tad reikia būti budriems tvarkant inventorių ir užsiminėjant kitais dalykais. Žinoma, pasitaiko įvairių klaidų, kaip pvz.: priešas stovį atsisukęs į sieną nereaguodamas į vykstanti aplinkui veiksmą.



Grafika žaidime neatrodo revoliucingai, priartinus veikėjų modeliai atrodo prastokai. Nors lygių dizainas pasižymį įvairumų – džiunglės, dykumos, spygliuočių miškai, miestai bei gamyklos, bet aplinkoms trūksta šešėlių, apšvietimo detalių bei netenkina „plikos“ tekstūros. Kai kurios misijos pasižymi paros kaita, bet tai ne kiekvienas pastebės. FPS (kadrai per sekundę) užrakinta ties 25, tad kameros darbas ne visus tenkins, greičiausiai tai nuspręstą padaryti dėl ypač „sumedėjusių“ judesių animacijos.



Muzika nėra kažkuo išskirtinė, puikiai susilieją su aplinka ir nespėja įgristi. Prasidėjus susišaudymui muzikinis takelis persijungia atitinkamai – greitas bei intensyvus, palydimas vienu kitų gitaros skambesių. Labai panašų takelį gali išgirsti žaidime „I.G.I Project“.



Jaunesnei žaidėjų auditorijai „Cold Zero“ greičiausiai neatrodys taip patraukliai kaip norėtųsi, bet „pagyvenusiems“ žaidėjams nesukliudys mėgautis šiuo skirtingų žanrų hibridu, pasižyminčiu įtraukiančiu veiksmu, nepaisant nemažai klaidelių, gilumo trūkumo ir silpnos vizualinės pusės.

Įvertinimas: pagal IGN.com
Pateikimas - 6.5
Grafika - 7.0
Garsai - 7.5
Žaidimo eiga - 6.5
Galutinis patrauklumas - 6.5
Bendras - 7.0

Apžvalgą kūrė - Pavelas.
Komentarai
#1 | Raceris · April 15 2012 08:13:16
Na stai ir Pavelas kaska sukure :), apzvlaga man pasirode nebloga.
#2 | beleka951 · April 15 2012 09:04:46
sudomino mane sitas zaidimas :D kurioje zaidimu kategorijoje ji galima surast? :)
#3 | SomeGuy · April 15 2012 10:11:11
Tikrai gera apžvalga tiktai tas sakinys "Mūsų valdomas veikėjas John McAffrey (kaip parodoma įžanginiame video intarpe) netyčia nušauna įkaitą" Netyčia, keistai skamba xD
#4 | Raceris · April 15 2012 10:50:20
Nors ir darei pagal IGN ivertinimus, bet manau, kad sis zaidimas nevertas 7, atsimenu mount and blade warband apzvalga kai buvo jam dave uz grafika 6,5 ir manau cia jau yra neteisybe.
#5 | Pavelas · April 15 2012 11:01:06
Nelabai zinojau kaip kitaip issireiksti. Va izanginis video (jei cia sitas): http://www.filepl...and-Movie

Del vertinimo, tai jus matot, kad ne mano, o Gintaxas is IGN pasiskolino, nes as pats nemekstu vertinti skaiciukais, na bet jeigu reiktu - 7.8 is manes. O apzvalga parasyta tiesiai is mano ispudziu, o ne rementis kitu nuomone, tad savo pavyduliska abejinguma gali nerodyti cia, Raceris. :)
#6 | Dowexx · April 15 2012 11:17:28
Va va va , Pavelo rasleva man patiko jauciasi tas isskirtinis rasymo stilius , geras pateikimas .Pavelai , ar dar galvoji kokio nors zadiimo apzvalga parasyti ?
#7 | Pavelas · April 15 2012 12:12:34
Taip, ketinu, bet ne taip daznai. Juk nuo manes prasidejo visas apzvalgu bumas, o kiek atsimenu, Judita (kuri kazkur isgaravo) ispopuliarino sia ideja.
#8 | Dowexx · April 15 2012 12:23:13
Na jo , pagrinde taip , tik is pradziu pasirode pirmoji video apzvalga (Crysis 2 ) o po prasidejo viskas , seip dabar galiu pasakyti tai gan issipletojo dabar apzvalgu tikrai ne mazai parasyta ir sukurta . O Judita turbut mokslai uzspaude . Na kaip bebutu laukiu tavo kitos apzvalgos .
#9 | Raceris · April 15 2012 13:53:33
Kaip suprast pavyduliska abejinguma? Tu ka galvoji, kad as pavydziu? Tiesiog pasakiau, kad jis tiek nevertas ir nereikia cia kelti bangu.
#10 | instafcku · April 15 2012 14:29:10
Pavelas : Great Job : ) .
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.
Prisijungti


Dar ne narys?
Registruotis.


Šaukykla
Kad rašytum, turi prisijungti..

avatar
15/04/2024 20:50
5 EUR ir duodu

avatar
09/04/2024 22:39
dar negavau pakvietimo i linkomanija ot kokie jus

avatar
04/04/2024 16:12
Senai jau lankiausi, su praejusiom velykom :)

avatar
31/03/2024 17:47
Sveiki, sveikinu visus su šv. velykom :)

avatar
21/03/2024 15:12
Visi dalinami žaidimai yra legalūs steam platformai. Kas pirmas tas ir pasiima. O dėl konkursų tai jų bus. Gal net rytoj kokį paleisiu.

avatar
21/03/2024 15:03
Tos žaidimų dalybos yra nesąmonė. Tie raktai yra arba fake arba kažkoks botas sėdi ir pasiima. Konkursas, loterija ar kažkas tokio yra žymiai geriau. Niekada nesuprasiu tokių random dalybų. Sorry

avatar
17/03/2024 20:35
Čia svetainėje nuo šiol žaidimai bus dalinami kiekvieną dieną.

avatar
07/03/2024 01:55
Sveiki, velniai, kokios forumo temos populiariausios čia? Apie viską tik sita? Kad šviežios būtų

avatar
04/03/2024 20:07
Ką manot apie Žaidimų dalybos ULTRA!?

avatar
01/03/2024 00:59
zjbs nieks neduoda

Skaitliukas:

MAIN-FOOTER
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under >GNU Affero GPL v3.

FS22 Maps fs22 mods ket bilietai GTA6 Mods Farming Simulator 22 Mods ETS 2 mods ETS2 mods Farming Simulator 2019 Mods FS22 mods FS 22 mods Farming Simulator 22 mods
Euro truck simulator 2 mods American truck simulator mods American Truck Simulator Mod FS22 PC Mods FS22 Mod Cities Skylines 2 mods Original CS 1.6 Game Setup Files, CS 1.6 Download, free cs 1.6 install
Cities Skylines 2 Mods American Truck Simulator Mods Sims 4 Mods FS22 Mods GTA 5 Mods CS 1.6 Original download, CS 1.6 download