Na jungiaus kompiuteri. Ir systra jam besijungiant isjunge pribegus.. Nu jungiaus vel ir dabar nebeveikia. Pajungus pradeda uzti bet ekranas isvis nieko nerodo tik lempute mirkcioja.. Gal turit ideju arba pasiulima ka cia man daryt ? Ar cia sugebejo sudegt kazkas sitaip ?
Redagavo Element 09-09-2017 20:40
Element parašė:
Na jungiaus kompiuteri. Ir systra jam besijungiant isjunge pribegus.. Nu jungiaus vel ir dabar nebeveikia. Pajungus pradeda uzti bet ekranas isvis nieko nerodo tik lempute mirkcioja.. Gal turit ideju arba pasiulima ka cia man daryt ? Ar cia sugebejo sudegt kazkas sitaip ?
kai mano draugui taip buvo tai buvo issilydes kontaktas jungiantis matbloky su motinine, pakeitem laida ir viskas ok. Systrai tai pyzdi israsyciau kaip reikiant kad nagu nekistu kur nereikia
Na, aš tai visų pirma mėginčiau jungti kompą prie televizoriaus arba kito ekrano.. Diagnozuoti tikslesnį gedimą trukdo informacijos stygius. Pvz: kompiuteris pas tave laptopas ar desktopas? Jei laptopas, tai gali būti, kad vaizdo čipas sukepė. Dar gali būti bios'o klaida.
Vienu žodžiu, pradinė diagnostika turėtų būti jungimas prie kito ekrano/televizoriaus, tada jau žiūrėk, ar vaizdas atsiranda.
Jei vaizdas yra - parėjo ekranas, vaizdo nėra, tada jau sunkiau išsiaiškinti. Mano atveju buvo vaizdo plokštė sukepusi (laptopas), simptomai buvo tokie pat.
Na is tiesu man taip buna kai staiga dirbant kompiuteriui ji atjungiu is maitinimo lizdo ir vel meginu ijungti. Lygiai taip pat sukasi ventiliatoriai, atrodo viskas ok, bet moniorius mirksi. Tai tokiu atveju as isjungiu kompiuteri laikydamas ijungimo mygtuka, jam issijungus, esant pilnai isjungtam kompiuteriui, maitblokio esanti jungikli isjungiu, spaudziu kompiuterio ijungimo knopke (pc suuzia, nes vis dar nebuna iki galo kondikai issikrove) ir butent per ta laikotarpi 1-1,5sec kai kompiuteris suuzia as vel ijungiu maitbloki ir dazniausiai problema issisprendzia, kartais prireikia procedura pakartot kelis kartus kad viskas pavyktu, tikiuosi pades. Gal neitiketina, kad taip nutinka, bet buna pasitaiko