Sveiki, yra problema, pradejo kompas isvien persirestartuot.. mazdaug kas 1h. restartavos vos du kartus, bet vistiek. Tai va. atsidarau speedfan o ten rodo visur kaip ir normalias temperaturas, o Core 0 ir Core 1 rodo temperaturas nuo 42C, kartais 45C ir uzkyla iki 52C ir daugiau, rodo jau kad dega zenkliuka speedfanas, ka daryt?? kodel kaista? CPU - I5-3570, beto yra papildomas ausintuvas vien tik procui, del ko kaista? Padekit prasau
Padekisit kasnors?
Redaguota 2013-08-23 11:05
52 c nera daug. Gal BIOS yra pazymeta ,kada kompa isjungt kai pasiekia tam tikra laipsniu limita pvz jei pasiekia 60c tai ir issijungia.
Man tas pats buvo... Bet ne perkaitimas. Pagal mane tavo cpu gali užkaisti iki 70 Celsijaus laipsnių. Tai reiškia kad kompiuterio thermal paste ant cpu ar gpu nepraleidžia karščio prie heatsink'o (Prie ventiliatoriaus). Pabandyk pakeisti thermal paste. Kitas dalykas kurį gali padaryti yra prapūsti dulkes iš gpu ir cpu su sukompresuotu oru, bet ne kompresoriumi ar dulkių siurbliu. Tikiuosi supratai:)
dezymvm parašė:
[quote]NFSRACER parašė:
Man tas pats buvo... Bet ne perkaitimas. Pagal mane tavo cpu gali užkaisti iki 70 Celsijaus laipsnių. Tai reiškia kad kompiuterio thermal paste ant cpu ar gpu nepraleidžia karščio prie heatsink'o (Prie ventiliatoriaus). Pabandyk pakeisti thermal paste. Kitas dalykas kurį gali padaryti yra prapūsti dulkes iš gpu ir cpu su sukompresuotu oru, bet ne kompresoriumi ar dulkių siurbliu. Tikiuosi supratai:)
pastos pats nekeisiu, ranku i vidu nekisiu, reiskia teks taip ir but?...[/quote]
Nesunku ten tą pastą pakeist:) aš pakeisdamas užtrukau gal kokias 10 min:) Nuimi ventiliatorių nuo cpu išvalai patį cpu viršų, uždedi naujos pastos viską sudedi atgal. Ohh yeah... Dar prieš visą tai darydamas atjunk laidus kuriuo tau trugdys nuimti cpu arba trugdys dėti pastą.
O pas tave Loptop'as ar stacionarus?
Redaguota 2013-08-23 11:40
NFSRACER parašė:
[quote]dezymvm parašė:
[quote]NFSRACER parašė:
pastos pats nekeisiu, ranku i vidu nekisiu, reiskia teks taip ir but?...[/quote]
Nesunku ten tą pastą pakeist:) aš pakeisdamas užtrukau gal kokias 10 min:) Nuimi ventiliatorių nuo cpu išvalai patį cpu viršų, uždedi naujos pastos viską sudedi atgal. Ohh yeah... Dar prieš visą tai darydamas atjunk laidus kuriuo tau trugdys nuimti cpu arba trugdys dėti pastą.
O pas tave Loptop'as ar stacionarus?[/quote]
Stacionarus, pastos neturiu... Skytechas sake atsius, kai rinkausi pc dalim su cpu atsius sake ir iseme is krepselio mano, bet pasirodo, neatsiunte...
Redaguota 2013-08-23 11:48
Jei turi pinigų , nusipirk geresnį aušintuvą (aušinamą vandeniu).