Pvz aš tai jų visiškai nelaukiu :) kamuoliniai žaibai labai retas gamtos reiškinys, lietuvoje paskutinį kartą matytas prieš maždaug 100 metų. Tai iš statinės elektros sudarytas kamuolys kuris gali būti iki 1m pločio. Jie leidžiasi iš dangaus, ir gali pralysti net pro rakto skylutę. Jis lyg gyvas, vaikšto pagautas oro srovių, taigi nuo jo negalima bėgti. Kai kamuolys prisiliecia prie zmogaus, kamuolys sprogstas, o po sprogimo jaučiamas sieros kvapas, taigi tai bevek tas pats kaip gamtinė atominė bomba. Ir visai tikėtina kad mes juos matysime ;(
na tiesa sakant to pamatyti visiskai nenoriu nes, gali taip atsitikti kad teks ir pajausti :D.......
Teko apie si dalyka skaityti, idomus gamtos reiskinis.
Na mano Mama tai buvo mačius. Karta per audra su draugėm pasislepė palapinėi. Tai buvo truputi atvėrus palapine ir žiuri ilėkė toks tarsi žaibas bet toks kamuolio formos.Tai tiesiog atsimušė kažkaip ten ir Ju neužkliudė ir vėl kažkur nuskrido.
Bet kokia čia per apklausa tigi nežinai ar tai tavo gyvenime atsitiks:D
Netaip suformulavo apklausos klausima, turejo but: Ar jums gyvenime buvo toks dalykas? (bent jau as taip paskaiciau is pradziu)
Beje man nebuvo ir nenoreciau, kad butu
Redaguota 2010-10-28 12:14
ka zinau ar bus ar nebus...iskur man zinot ir as negaliu spresti...gal bus gal ir ne...ateities nieks nezinom...
Edit:tikrai kad reikejo klausima suformuluoti kitaip
Redaguota 2010-10-28 12:18
Kai buvau mazas pasmus i namus buvo iskrides kamuolinis zaibas pro langa.Mama atidare kita langa,gavos skersvejis ir jis isskrido.
jei kam ydomu kaip atrodo tai stai http://www.youtube.com/watch?v=g9QFU0u0L5U