Sveika liaudie. Dabar norėčiau paprašyti patarimo. Iš karto perspėju - man reikia pagalbos tik iš patyrusių žmogelių.
Taigi, parašiau kalbą. Ji tikrai yra ilga. Atrodo, kad baisiausia jau praėjo, ar ne? Deja. Man dabar yra toks nerimo ir baimės mišinys :D Bėda tame, jog tai mano pirmas kartas, kaip sakysiu viešąją kalbą. O man niekada nesisekė viešai kalbėti. Susigėdinu, ir vsio. Susigadinu. Galvoju, gal sulauksiu patarimų iš praėjusių šį "siaubą"? :)
Redaguota 2014-11-04 18:33
Apsiramink ir mąstyk apie pozityvą , stenkis nežiūrėt į pačią publiką , žiūrėk į tolį jei jau taip baisu , nes kitaip išsigasi ir viską suš*ksi.
Redaguota 2014-11-04 18:38
Man pareina sitas. Oj bus velniu :S Egzai... Kalbos... kaip as be gaming :S
man buvo panašiai, kai prieš mokyklos kaip ir 'aukščiausiajį kolektyvą' (direktorius, pavaduotojos, mokytojai ir t.t) aš turėjau skaityti eilėraštį angliškai. kad aš turėjau tai daryti, žinią gavau gal tik 30min prieš visa tai. prieš deklamuojant tai blogai jaučiausi, lyg ir pykino, drebėjo kojos, čj ir išbalęs buvau, tiesiog negaliu skaityti prieš tokią auditoriją. bet kai pradėjau skaityti tai viskas taip normaliai ir praėjo, perskaitęs žiauriai giliai atsidusau ir prasedėjau :D tiesiog susikaupk ties pačia pradžia ir bus normaliai, sekmės.
Įsijausk į kieto vaidmenį padeda.
Kalba, kalba. Kuri? 10-toko? ar 12-toko?
Redaguota 2014-11-04 20:11
Australas parašė:
[quote]Makaroni parašė:
[quote]dragon ltu 2 parašė:
[quote]Australas parašė:
Įsijausk į kieto vaidmenį padeda.
Nu ir tada gausis smagi balvono SEL'o parodija , pats save pasigaidinsi , bet bent jau kiti smagiai pasijuoks.[/quote]
nezinau, gal jis is kokio filmo ar multiko istrauke, nemanau kad realybej tai veikia :D arba isivaizduok vietoj ju galvu bulves :D[/quote]
Veike bandžiau.[/quote]
Tokius dalykus bandydamas dažniausiai gali tapti tik pajuokos objektu.
Bandžiau panašią taktiką per ekonomiką , kai pristatinėjom prieš klasę projektą , kad "pardavinėjam" čiužinius. Kalbėjau panevėžietikai , buvo juokinga , bet verta.
Redaguota 2014-11-04 20:38