🕐 2012-10-30 11:49
Sveiki. Kaip jau žinome dabar daugumai atostogos, bet ne man, nes aš mokausi Pascal programavimo, bet dabar kai atostogos ir neturiu galimybės susitikti su mokytoju, aš turiu išspręsti kelias užduotis tačiau nežinau kaip. Taigi prašau gal atsiras gerų širdžių kurie galėtų išspręsti tokias užduotis: 16. Pradinis duomuo – penkiaženklis skaicius a. Rezultatas – keturženklis skaicius b, gautas iš
pradinio duomens pašalinus antraji nuo galo skaitmeni.
Parašykite programa (su komentarais), kuri sprestu ši uždavini.
17. Pirkdami bilietus i koncerta iš anksto klausytojai moka po 12 litu, o paskutine diena – po
15 litu. Žinoma, kad iš viso parduota bilietu už n litu, iš kuriu p surinkta paskutine diena. Parašykite
programa (su komentarais), kuri suskaiciuotu, kiek klausytoju buvo koncerte.
18. Nuo šaulio iki
taikinio yra j1 jardu (1 jardas lygus 3 pdoms), p1 pdu (1 pda lygi 12 coliu) ir c1 coliu. Šaulys
pajo link taikinio j2 jardus, p2 pdas ir c2 colius. Parašykite programa naujam atstumui, išreikštam
jardais (j), pdom (p) ir coliais (c), tarp šaulio ir taikinio rasti.
19. Pradinis duomuo – triženklis skaicius a. Parašykite programa (su komentarais), kuri
padvigubintu skaiciaus a viduriniji skaitmeni ir išvestu rezultata i ekrana. Jei vidurinysis skaitmuo
po padvigubinimo yra didesnis už 9, tai reikia i viduriniojo skaitmens vieta irašyti viduriniojo nario
skaitmenu suma. Pvz.: 336 po operacijos išves 366; 366 po operacijos išves 336, nes 2 × 6 = 12 ir 1
+ 2 = 3.
20. Parašykite programa (su komentarais), kuri, nenaudodama papildomu kintamuju, sukeistu
vietomis sveikojo tipo kintamuju x ir y reikšmes.
Taigi jai kas galėtų išspręsti likčiau aš tam skolingas visam gyvenimui. :)
pradinio duomens pašalinus antraji nuo galo skaitmeni.
Parašykite programa (su komentarais), kuri sprestu ši uždavini.
17. Pirkdami bilietus i koncerta iš anksto klausytojai moka po 12 litu, o paskutine diena – po
15 litu. Žinoma, kad iš viso parduota bilietu už n litu, iš kuriu p surinkta paskutine diena. Parašykite
programa (su komentarais), kuri suskaiciuotu, kiek klausytoju buvo koncerte.
18. Nuo šaulio iki
taikinio yra j1 jardu (1 jardas lygus 3 pdoms), p1 pdu (1 pda lygi 12 coliu) ir c1 coliu. Šaulys
pajo link taikinio j2 jardus, p2 pdas ir c2 colius. Parašykite programa naujam atstumui, išreikštam
jardais (j), pdom (p) ir coliais (c), tarp šaulio ir taikinio rasti.
19. Pradinis duomuo – triženklis skaicius a. Parašykite programa (su komentarais), kuri
padvigubintu skaiciaus a viduriniji skaitmeni ir išvestu rezultata i ekrana. Jei vidurinysis skaitmuo
po padvigubinimo yra didesnis už 9, tai reikia i viduriniojo skaitmens vieta irašyti viduriniojo nario
skaitmenu suma. Pvz.: 336 po operacijos išves 366; 366 po operacijos išves 336, nes 2 × 6 = 12 ir 1
+ 2 = 3.
20. Parašykite programa (su komentarais), kuri, nenaudodama papildomu kintamuju, sukeistu
vietomis sveikojo tipo kintamuju x ir y reikšmes.
Taigi jai kas galėtų išspręsti likčiau aš tam skolingas visam gyvenimui. :)