📰 Naujienos 💬 Forumas 👤 Prisijungti ✏️ Registruotis
Kaip susidėt serveriuką?
11 žinutės · 3,115 peržiūros
🕐 2013-03-23 01:05 #1
Sveiki, esu vienas iš tų žmonių kurie gadina žaidimus - goldfarmeris. Kažkaip paliko ant širdies negera, kad moku už VPS didelius pinigus, kai galėčiau geriau pats susidėt galingesnį serveriuką, ir laikyt jį. Taigi, žaidimas kurį botinu yra RuneScape! Kaip suprantu jam nereikės pirkti vaizdo plokštės. Ką siūlytumėt dėt? Manau kaina turėtu būt IKI 1000Lt, gal + 50-100Lt bet tikrai ne daugiau. Kokį dėt procą? AMD? Ramus kokius? Norėčiau 16GB, bet pradžiai turbūt užteks ir 8GB. Kokia motininę dėt? Ką dėt, kad jis stabiliai laikytuos 24/7 ir neperkaistu? Dėkui visiems už atsakymus, off-topic nenorėčiau šioje temoje. Dėkit prekių krepšelius jei nesunku, AČIŪ IŠ ANKSTO! :)
🕐 2013-03-23 09:08 #2
tomiakaz parašė:
Sveiki, esu vienas iš tų žmonių kurie gadina žaidimus - goldfarmeris. Kažkaip paliko ant širdies negera, kad moku už VPS didelius pinigus, kai galėčiau geriau pats susidėt galingesnį serveriuką, ir laikyt jį. Taigi, žaidimas kurį botinu yra RuneScape! Kaip suprantu jam nereikės pirkti vaizdo plokštės. Ką siūlytumėt dėt? Manau kaina turėtu būt IKI 1000Lt, gal + 50-100Lt bet tikrai ne daugiau. Kokį dėt procą? AMD? Ramus kokius? Norėčiau 16GB, bet pradžiai turbūt užteks ir 8GB. Kokia motininę dėt? Ką dėt, kad jis stabiliai laikytuos 24/7 ir neperkaistu? Dėkui visiems už atsakymus, off-topic nenorėčiau šioje temoje. Dėkit prekių krepšelius jei nesunku, AČIŪ IŠ ANKSTO! :)

Nebutų papraščiau and HOSTO laikyt? M?
🕐 2013-03-23 11:09 #3
Paulienis parašė:
[quote]tomiakaz parašė:

Nebutų papraščiau and HOSTO laikyt? M?[/quote]
Manau zmogui jau ykyrejo moketi vps. Jeigu servas populerus, tai tas 1000 lt atsipirks
🕐 2013-03-23 11:16 #4
Paulienis parašė:
[quote]tomiakaz parašė:

Nebutų papraščiau and HOSTO laikyt? M?[/quote]

Kad nelabai ir paprasčiau žinok, o tą pastatytą serveriuką galėsiu ir parduot manau. Už hostą per kelis mėn sumokėjau tiek, kad jau galėčiau savo turėt serverį pasistatęs, todėl jo ir noriu.
🕐 2013-03-23 11:40 #5
Jai nori gero serverio, tau reikes i7 kartos procesoriaus. Zinau kad jis brangus, bet nieko nepakeisi.Arba gali naudoti i5. RAM pirti butu geriausiai Kingston kad ir 8Gb .Jai nori kad neperkaistu turetum uzdeti ant RAM ir ant PCU Geresni ausinima. Motinine imk praktiskiausia, paziurek kokias kiti naudoja ir mazdauk kainas...Na bet uz 1000 +- lt nesusidesi superinio, nes tau tiesiog truks pinigu.
🕐 2013-03-23 11:46 #6
Oj nee, man nereikia superinio, i7 manau per daug. Man nuo i5 650 naudoja ta programa 10-15% CPU, jei nemažiau. O man tų programų 5-6 reikia paleist. Nereik superinio jokio man. Kuo praktiškiau, kuo pigiau, kad galėčiau 24/7 laikyt be problemų. O pigesni AMD procesoriai netinka šiuo atvėju? Nes tos programos ramų ryja tik 512-1024Mb, proco irgi nedaug. :)
🕐 2013-03-24 00:26 #7
Tinka ir AMD, jie gana spartus ir pigus.
🕐 2013-03-24 00:51 #8
Uosvis parašė:
Tinka ir AMD, jie gana spartus ir pigus.

AMD pilnai tiks? Girdėjau, kad AMD nelabai tinka ant multiplayer žaidimų. Neflaminkit, čia tik tai yra ką girdėjau.
🕐 2013-03-24 09:50 #9
VPS serveris daug patikimesnis nei serveris namie. Ką darysi jei dings internetas ar elektra? O jei pats serveris sudegs? Liksi minuse.
🕐 2013-03-24 10:26 #10
ubeR parašė:
VPS serveris daug patikimesnis nei serveris namie. Ką darysi jei dings internetas ar elektra? O jei pats serveris sudegs? Liksi minuse.

Nesuku per daug galvos. Mano pačio kompiuteris maždaug 24/7 eina jau 2 su puse metų, jokių problemų dar nebuvo. Elektra šiaip sau nedingsta, UPS galiu nusipirkt. + tas elektros dingimas kad ir parai man jokių minusų nesukeltu. Serverio noriu, nes gal noriu šiek tiek ir patirties. Kompą nelabai esu rinkęs, ir šiaip įdomu bus paturėt savo serverį. Kolkas pasiūlymų, kurių labai laukiu - dar nėra. Dėkui iš anksto kas pasiūlysit kąnors.
🕐 2013-03-24 10:43 #11
tomiakaz parašė:
[quote]ubeR parašė:

Nesuku per daug galvos. Mano pačio kompiuteris maždaug 24/7 eina jau 2 su puse metų, jokių problemų dar nebuvo. Elektra šiaip sau nedingsta, UPS galiu nusipirkt. + tas elektros dingimas kad ir parai man jokių minusų nesukeltu. Serverio noriu, nes gal noriu šiek tiek ir patirties. Kompą nelabai esu rinkęs, ir šiaip įdomu bus paturėt savo serverį. Kolkas pasiūlymų, kurių labai laukiu - dar nėra. Dėkui iš anksto kas pasiūlysit kąnors.[/quote]

Susidėt serverinį PC iš dalių gana brangu.
Bet kadangi užsimanė kiaulė bananų...

Cpu: i7 3820 (su LGA 2011 jungtimi) (~1100Lt) ;
Motka: ATX dydžio su LGA 2011 jungtimi (600Lt) ;
RAM : 1600 magistrale einantys (2x4GB) (~250) ;
Korpusas: su geru aušinimu , o ne fufliakas su gražioms plastmasėm 120-170Lt ;
Aušintuvo nereiks , nes prie CPU pridėtas vandeniu aušinamas (jo nepriskaičiuosiu) ;
Maitekas : bent 600W serverinį (paieškok užsienio tinklapiuose , nes nelabai Lietuvoje ką te rasi) 400-500Lt ;
VGA: kokią nori (jos irgi neskaičiuosiu) ;
+ dar APC UPS ~300Lt.

Be VGA viso : ~2950Lt
Redaguota 2013-03-24 15:26
Atsakyti gali tik prisijungę nariai. Prisijungti