Ibaka parašė:
[quote]SomeGuy parašė:
Jei nepatinka nei vienas iš mokslų, ir grynai nenori jokio darbo nei su tiksliaisiais nei su socialiniais mokslais tai eik į profke. Išmoksi kokiu šaltkalviu, stalium ar statybininku dirbt ir jei tau gerai tai kodėl ne. Žmonių tokių visada reikės. Klausimas ar tikrai nesigailėsi po kažkiek metų išgirdęs, kad koks buvęs draugas nuėjo biochemijoi ar inžinerijoi dirbt, o tu savo darbe likai.
Na ir kas kad biochemijoj dirbtų... Nesigailėčiau. Svarbu aš turiu gerą, patinkantį darbą ir gerai būtų, o apie šaltkalvius ir statybininkus auksinė teisybė. Jų reikia ir reikės dar. Nei vienas iš dalykų nepatinka man, na geografija šiek tiek patinka, sužinai kazka vis naujo ir įdomesnio negu per fiziką ar chemiją..[/quote]
Tada pabandyk geografijos profesijų pasidomėt, jei nerasi nieko kas tau įdomu būtu ar verta mokymosi tai tiesiog eik į profkę, kaip pats nori. Jei persigalvosi paskui vistiek profke pabaigęs galėsi mokslus pratęst. Su tais mokslais ir profesijom svarbiausia visus variantus pasižiūrėt ir tada eit kas labiausiai patinka.
Redaguota 2015-02-16 20:25
Ką tu čia galvą kvaršini, dar daugiau nei metai tau igi apsiprendimo.. Nenorėk, patikėk, nenorėk užaugt ankščiau.
Baigus univera pagal profesija rasti darba priklauso pagal ka tu pasirinkai kuom dirbai
pvz kokiu ingineriu ,architektu,daktaru,mokytoju darba visad rasi baiges univera
o pvz koki rezisieriu,produseri ar dar koki nors is sau biznio sunkiausia rasti visad
o profkiai ka tu toij profkiai nu jeigu nori dirbti tapati darba visa savo likusi gyvenima ir paskui turieti susi*sia sveikata ant 40 ar 50 metu tai tavo reikalas
neskaitant to kad zmogus baiges univera dazniausiai darba susiranda labiau apmokama negu profkes
vieninteliai kurie gerai apmokami kuri is profkes gauni tai yra butent statibininkas ir panasiai
bet asmeniskai pats geriausiais darbas yra savo biznis rizikinga bet nereikia daug mastyti ir dirbti tiesiog pradeti sunku yra
Profke nera blogai mano brolis jau 25 metu uzdirba po 6,5 tukstancio ir nesigaili baiges vien tik profke [Stalius]
Pamirsau pasakyt kad uzsieni dirba ne Lietuvoje
ReklamuojuLaikiux parašė:
[quote]Rukalius parašė:
Pamirsau pasakyt kad uzsieni dirba ne Lietuvoje
tai nk gero, kekvienas emigraves dirbantis fabrikuose gauna po 4k + litu jei tu ne apie eurus :3
Jai turi galimybe tai aik y univera studijuot, neziurek ka cia raso "isminciai" nolaifinantys cs 1.6 su didelia placia gyvenimo patirtim, vien tik prajuokino kaip parase kad uzbaiges profke greiciau darba susirasi (clap) (rofl)[/quote]
Šiaip čia faktas. Jei neimsi kokios stilisto ar tai kirpėjo profesijos tai darbą palyginus greit gali susirast. O paimkim tęsi mokslus Lietuvoi ir kokią biochemija pabaigsi tai gali negaut kad ir kelis metus čia darbo. Labai nuo specifinio atvejo priklauso, bet paėmus bendrai tiesa.
Redaguota 2015-02-16 21:21
Vienu žodžiu turiu profke ir man dzin. Ir ten kas rašė kad pasigailės būdamas 30-40 kad esi statybininkas tai galiu pasakyt padirbkt tuoj statyboj tada ir šnekėk , jei ten šiūkšles nešioji tai suprantama kad pasigailėsi , bet jei esi su galva ant pečiu būdamas tokių metu 30-40 tau pavydės tavo kaimynai kad tu gerai gyveni . Aišku sakau reikia turėt galva ant pečių ir norėt tobulėt . Ir asmeniškai esu pats dirbes su pacanu kuris neturi klafikacijos , bet yra geras meistras jam 30~ ir jo menėsinis uždarbis 1-1.5k ( šiauliuose ) kur normalus atlyginimas vaikšto iki 500-700 už jo darba bet jis daro už kvadratūra ir jam moka gerai. Ir asmeniškai pats turiu profesija Plataus profilio apdailininkas ir šiaip čia nei apsimoka tau klausinėt daugumos vaikų kuo tau būt , jie net darbo nemate. Pasiklausi savęs pačio ko norių būti ir ar mano protas tai galės įgyvendint.
Redaguota 2015-02-16 21:38