📰 Naujienos 💬 Forumas 👤 Prisijungti ✏️ Registruotis
Greenheart Games, kūrėjai kovoja su piratais naudojant piratus.
1 žinutės · 1,043 peržiūros
🕐 2013-05-03 15:04 #1
Pamatęs žaidimo komentarus, šiame puslapyje, kad vienas rašė, kad žaidimo neapsimoka siųst nes yra Anti-Piracy, o kiti, kad viskas čia gerai ir t.t.
Čia straipsnis iš Eurogamer.net

Kas atsitinka, kai piratai žaidžia, žaidimų kūrimo simuliatorių ir tada bankrutuoja dėl piratavimo?

Klausimas užduotas GreenHeart Games, du vyrai, indie kūrėjai, Patrick ir Daniel Klug, kurie įtraukė specialią staigmeną per nulaužtas žaidimo kopijas.(Game Dev Tycoon)

Dueto šūkis yra "less social, less ville, more game". Jie išleido pirmąjį savo žaidimą - Game Dev Tycoon ant PC, Mac ir Linux.

Žaidžiant šią versija, būsite kamuojami piratų. (Gameryje įdėta jau SUTVARKYTA verija)

Žaidimas kainuoja tik $ 7,99 (£ 5.15 Svarus), kurie eis tiesiai žaidimo kūrėjam.

Bet po to, per pardavimo dieną, 3104 iš 3318 žaidžiamų kopijų buvo piratinės.

Nenuspėtas žaidimas galiausiai pasirodė failų dalijimosi svetainėje (The Pirate Bay), Patrick ir Daniel Klug įkėlė savo pilną žaidimą, Bet kodavime buvo nustatytos kelios papildomos eilutės.

Tie, kurie žaidžia piratinę versiją gavo perspėjimą, kad jų pačių sukurti žaidimai yra pirataujami. Pelnas iš kiekvieno projekto bus mažesnis, negu tų kurie nusipirko šį žaidimą.

Žaidėjai galų gale pamato savo kompanijos bankrotą.

"Kaip žaidėjas, Aš juokiausi garsiai: IronijaĄ", Patrick Klug rašė šiandienos dienoraštyje (http://www.greenheartgames.com/2013/04/29/what-happens-when-pirates-play-a-game-development-simulator-and-then-go-bankrupt-because-of-piracy/), ir atskleidė GreenHeart idėją. "Tačiau, kaip kūrėjas, kuris praleido daugiau nei metus kuriant šį žaidimą ir dar negavęs jokio atlyginimo, aš norėjau verkti."

Nepaisant pakartotinių įspėjimų, kad piratavimas buvo nužudyti žaidėjo in-game karjerą, daugelis vartotojų nepamatė užuominos. Žinutės ėmė atsirasti internete iš krekintos žaidimo savininkų, prašant padėti išvengti situaciją.

"Ar galiu išrasti DRM ar kažką panašaus?"

"Aš negaliu pereiti toliau ... PADĖKIT!" vienas vartotojas parašė. "Aš pasiekiau tam tikrą tašką, kur, aš padarau padorų žaidimą su balas 9-10, jis bus pirataujamas ir aš negalėsiu padaryti jokio pelno.

"Tai sako blah blah mūsų žaidimas buvo pirataujamas ir panašiai. Ar yra koks nors būdas išvengti piratavimo? Aš turiu galvoje, aš galiu ištirti DRM ar kažką?"

Sakė kitą vartotoją: "Kodėl yra tiek daug žmonių, kurie piratauja, jie mane žlugdo, neteisinga!."

Patrick Klug netgi kreipėsi spaudai besidomintiems žaidimu, pabrėždamas, kad žaidimas atėjo be jokių DRM, su visų trijų platformų versijomis(PC, MAC, Linux), viena kopija trim kompiuteriam ir Steam raktas, jei jų žaidimas praeis Steam Greenlight.

"Yra dar žmonių, kurie negali nusipirkti, nes neturi kaip ar kurie tikrai neturi pinigų žaidimui" Klug padarė išvada. "Aš neturiu su jumis ginčytis.

"Visiem kitiem kuri gali leisti pirkti sau žaidimą, pagalvokite apie tai. Mes tik du vyrai, mes labai sunkiai dirbame, bandome pradėti kurti žaidimus savo studijoje, kurie yra smagus žaisti"

Šaltinis: Eurogamer.net
Vertimas: Google vertėjas (Klaidas ištaisiau aš)

KAM DAR KYLA KLAUSIMŲ, ŽAIDIMAS GAMERYJE YRA SUTVARKYTAS IR NĖRA PIRATAVIMO PROBLEMOS ŽAIDIME.
Redaguota 2013-05-03 15:05
Atsakyti gali tik prisijungę nariai. Prisijungti